Els Premis Nacionals de Comunicació distingeixen el format innovador de "El convidat".
Els Premis Nacionals de Comunicació distingeixen el format innovador de "El convidat".
Barcelona

Els serveis informatius de Catalunya Ràdio i "El convidat", entre els Premis Nacionals de Comunicació

Els Premis Nacionals de Comunicació distingeixen el rigor i la pluralitat dels informatius de Catalunya Ràdio i el format innovador del programa presentat per Albert Om. El jurat també guardona Marc Marginedas, la web de "Time Out" i Tatiana Sisquella.

RedaccióActualitzat

Els serveis informatius de Catalunya Ràdio i el programa "El convidat" de TV3 formen part dels guardonats amb els Premis Nacionals de Comunicació, que s'han fet públics aquest dijous.

Els informatius de Catalunya Ràdio han estat guardonats amb el Premi Nacional de Comunicació en la categoria de ràdio pel seu compromís històric amb la informació de qualitat, així com el rigor i la pluralitat mostrats durant més de 30 anys d'activitat. Per la seva banda, el jurat ha premiat "El convidat", presentat per Albert Om, pel format innovador d'èxit que, temporada rere temporada, segueix atraient els espectadors catalans, que el situen com a líder d'audiència a Catalunya.

En la categoria de premsa, el periodista d'"El Periódico" Marc Marginedas ha estat distingit pel fet de representar un periodisme compromès amb el lector i la societat, que no coneix fronteres. Marginedas, segrestat durant sis mesos a Síria, va ser alliberat el mes de març.

La pàgina web de la revista "Time Out" ha rebut el Premi Nacional en la categoria de mitjà d'arrel digital, com a clar exponent de l'aprofitament del potencial d'Internet per a buscar nous mecanismes de complicitat i interacció amb el lector, així com per haver-se convertit en un referent de la informació cultural en català a la xarxa.

El jurat també ha volgut guardonar les ràdios i televisions de proximitat aplegades a la Xarxa per la seva tasca d'acostar la realitat del territori català a través de la provisió de continguts de qualitat.

La periodista Tatiana Sisquella, que va morir el mes de febrer, ha rebut una menció d'honor per la seva destacada trajectòria en el panorama mediàtic.

Els premis s'entregaran el 22 d'octubre al Palau de la Generalitat.

Anar al contingut