Barcelona

Alliberat el periodista d'"El Periódico" Marc Marginedas, segrestat a Síria des del 4 de setembre

El periodista d'"El Periódico", segrestat a Síria des del 4 de setembre per un grup pròxim a Al-Qaida, ha estat alliberat. Marginedas ha arribat a les 19.20 hores a l'aeroport del Prat en un avió de la força aèria espanyola procedent de Turquia. Allà l'han rebut els seus familiars, el director d'"El Periódico" i la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría.

RedaccióActualitzat

El periodista d'"El Periódico" Marc Marginedas, segrestat a Síria des del 4 de setembre per un grup pròxim a Al-Qaida, ja és a casa.

Marginedas ha arribat a un quart i cinc minuts de vuit del vespre d'aquest diumenge a l'aeroport del Prat en un avió de la força aèria espanyola procedent de Turquia. A l'aeroport l'han rebut els seus familiars, el director d'"El Periódico", Enric Hernández, la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, i la delegada del govern, María de los Llanos de Luna.

Marginedas ha estat alliberat de matinada i ha passat el dia a Turquia, on se li han fet proves mèdiques. Hernández ha explicat que el periodista està cansat però "fort i sencer". Segons ha informat aquest diumenge "El Periódico", el periodista ha pogut comunicar-se al matí amb la família a Barcelona, així com amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i amb la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría.

Marginedas, un veterà corresponsal de guerra, va ser segrestat el 4 de setembre pel grup jihadista Estat Islàmic de l'Iraq i el Llevant. Durant la captivitat ha estat desplaçat diverses vegades per les zones controlades pels opositors al líder sirià Bashar al-Asad, moviments que en les últimes setmanes es van incrementar per la recrudescència dels combats a la regió.

Esperant Ricard Garcia i Javier Espinosa

A Síria encara hi ha segrestats el fotògraf "freelance" Ricard Garcia Vilanova i el periodista d'"El Mundo" Javier Espinosa. Van ser capturats el 16 de setembre, només 12 dies després de Marginedas, per un comando jihadista vinculat a Al-Qaeda a la localitat de Tal Abyal, a la província de Raqqa. Després de dues setmanes de feina i quan intentaven abandonar el país, els periodistes van ser retinguts per membres del grup Estat Islàmic d'Iraq i Síria (ISIS), una organització radical lligada a Al-Qaeda i instal·lada en territori sirià procedent de l'Iraq.

El malagueny Javier Espinosa i el català Ricard Garcia van ser capturats juntament amb quatre combatents d'Ahfad al Moustapha, una de les brigades de l'anomenat Exèrcit Sirià Lliure que, en teoria, els hi estaven donant protecció. Els quatre combatents sirians van ser alliberats dies després però no els dos periodistes.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut