Viena

L'empresa eslovaca Automobil presenta el prototip més recent de cotxe volador

Es tracta d'un aparell que pot circular per carretera i desplegar unes ales que li permet volar a uns 200 quilòmetres per hora

RedaccióActualitzat

L'empresa eslovaca Aeromobil vol vendre el prototip més recent de cotxe volador en un termini de dos o tres anys. L'han presentat aquest dimecres a Pioneers Festival de Viena d'Àustria. Es tracta de l'AeroMobil 3.0, un aparell amb ales plegables que es guarden darrere de la cabina. Pot circular per carretera i desplegar aquestes ales que el permet volar a uns 200 quilòmetres per hora.

Respecte a la versió anterior (2.5), la nova inclou progressos en la carrosseria i "una extensió de les ales per millorar l'estabilitat", tal com va apuntar el portaveu de l'empresa. Amb les ales desplegades, l'AeroMobil 3.0 té una envergadura de 8,3 metres i una llargada de 6 metres.

L'empresa assegura que l'aparell pot ser interessant per països amb escasses infraestructures viàries, ja que permetria connectar ràpidament dues localitats allunyades sense haver de tenir un viatge incòmode per carreteres mal pavimentades.

No obstant, pel fet de tractar-se només d'un prototip, encara es desconeix quin seria el preu de venda, ja que dependrà de la demanda.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut