Sánchez-Camacho ha demanat a Mas que "deixi d'enganyar els catalans".
Sánchez-Camacho ha demanat a Mas que "deixi d'enganyar els catalans".
Barcelona

Camacho a Mas: "No pot seguir enganyant els catalans ni intentar incomplir una altra vegada la llei"

La líder del PP català ha exigit a Mas que "acati i compleixi la llei" després de la segona impugnació del 9-N

RedaccióActualitzat

La líder del Partit Popular català, Alícia Sánchez-Camacho, ha exigit al president de la Generalitat, Artur Mas, que "definitivament acati i compleixi la llei" i "accepti la democràcia espanyola", després de la impugnació de la consulta del 9-N, que demostra que "el procés separatista ha fracassat".

El Consell de Ministres ha acordat aquest divendres impugnar davant el Tribunal Constitucional (TC) les actuacions de la Generalitat encaminades a celebrar una consulta alternativa a Catalunya el 9 de novembre, segons ha anunciat la vicepresidenta del govern, Soraya Sáenz de Santamaría. Aquesta decisió ha estat adoptada després que el Consell d'Estat donés el seu vistiplau a la impugnació.

"La segona impugnació ha de ser l'avís definitiu a Mas que no pot seguir traspassant la línia vermella de la legalitat. Mas estava convençut que no hi hauria una segona impugnació, però la democràcia i l'estat de dret té molt pes i no es pot actuar amb frau de llei", ha dit Sánchez-Camacho en declaracions a l'agència EFE.

Per això, Camacho ha instat Mas que "definitivament acati i compleixi la llei", "accepti la democràcia espanyola" i "es posi a treballar de veritat per recuperar el lideratge i la iniciativa política al Parlament". Cal que es posi a "governar, presenti pressupostos i es preocupi pels veritables problemes dels catalans, perquè -ha asseverat- el procés separatista ha fracassat, perquè el que comença malament acaba malament. No es pot produir el 9-N, no és un referèndum legal. I Mas ho sabia des del principi."

La líder dels populars catalans ha recordat que l'informe del Consell d'Estat és "encara molt més contundent que el primer informe" i, ha afegit, "queda claríssim que Mas no té possibilitat ni marc legal per tornar fer una segona o tercera convocatòria". "Li demanaria que no es deixi enganyar pel seu entorn d'assessors, que no busqui noves argúcies jurídiques, perquè el Consell d'Estat ha deixat clar que no hi ha argúcia possible política ni jurídica", ha insistit Sánchez-Camacho, que ha conclòs: "No pot seguir enganyant els catalans ni intentar incomplir una altra vegada la llei. Això s'ha acabat."

Anar al contingut