El novembre s'estrena amb sol, núvols baixos i boires

Encetem el novembre amb un temps encara força càlid i amb molt de sol, amb permís dels núvols baixos i les boires. Els canvis meteorològics es faran esperar unes hores més. Diumenge hi haurà més núvols, però la tardor irromprà amb contundència dimarts que ve.

Actualitzat

Comença el novembre sense canvis meteorològics a casa nostra, amb un temps ben tranquil i càlid. Però queden poques hores: al llarg del cap de setmana entraran dos sistemes frontals consecutius pel nord-oest. Aquests moviments seran l'inici dels canvis que ens portaran la tardor a Catalunya. El temps es complicarà una mica més diumenge i, sobretot, al llarg de la setmana que ve.

Però no ens avancem: aquest dissabte de Tots Sants està sent un dia molt similar a divendres en tots els sentits. El cel estarà assolellat o bé tapat de núvols baixos o boires. Aquests bancs de nuvolositat han estat més abundants i extensos al matí, cap a la costa i el prelitoral, punts de la Catalunya Central, interior del nord-est  i vall de l'Ebre. Amb el pas de les hores, boires i núvols s'han trencat parcialment i han perdut extensió.

La tarda serà de sol cap a l'oest i a l'extrem nord del país, amb algunes nuvolades d'evolució a punts de muntanya. Els núvols baixos no desapareixeran del litoral i prelitoral, de manera que deixaran un cel més variable, fins i tot puntualment tapat en alguns indrets.

Les temperatures mínimes han pujat entre 3 y 5 ºC a punts del nord-est, mentre que a la resta han pujat o baixat de manera menys significativa. Els extrems han estat a Das (-2 ºC) y Cabrera de Mar (20 ºC), segons les dades de Meteocat i Meteoclimatic. El contrast serà gran amb l'ambient de màximes suaus, d'entre 20 i 25 ºC a molts indrets.

Al País Valencià, presència de bancs de núvols baixos trencats. A les Balears, els núvols seran més abundants de cara a la tarda. Les temperatures diürnes es mouran entre els 20 i els 24 ºC.

I els pròxims dies...

L'esperat canvi de temps pot treure el nas diumenge, amb arribada de més núvols de cara al final del dia i potser fins i tot algun ruixat. A partir de dilluns començaran a baixar les temperatures, però el dia clau serà dimarts, un dia de tardor de veritat, amb pluges, nevades i més descens tèrmic.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut