Barcelona

El canvi d'hora torna per 40è any consecutiu: a les tres han tornat a ser les dues

Diumenge amb canvi d'horari d'hivern: a les tres han tornat a ser les dues

RedaccióActualitzat

Un any més, i ja en van 40, toca canviar l'hora. Diumenge a la matinada, ha entrat en vigor l'horari d'hivern. Com se sol dir, s'ha pogut dormir una hora més o aprofitar la nit. A les tres, els rellotges han guanyat una hora a tots els països de la Unió Europea.

Com cada últim diumenge del mes d'octubre, quan els rellotges han marcat les tres de la matinada, han tornat a ser les dues.

El canvi d'hora es fa conjuntament a tots els països de la Unió Europea dos cops l'any. L'horari d'hivern ara estarà en vigor fins a finals del mes de març.

La polèmica de sempre

El canvi d'hora torna any rere amb la mateixa pregunta: per què serveix? La resposta tampoc varia gaire: per estalviar energia. Els set mesos d'horari d'estiu han permès estalviar prop de 30 milions d'euros en energia a Catalunya, és a dir, gairebé deu euros per llar.

En canvi, l'horari d'hivern no suposa cap estalvi, però permet adequar millor la llum solar a les activitats diàries.

Algunes curiositats

El canvi d'hora deixa algunes curiositats. Cada any les mateixes. Ja les vam recollir el 2011: Qui el va inventar? On s'aplica? Quin bessó és més gran, el que neix a les 2.59 o el que neix a les 3.01?

Anar al contingut