Roswell, Nuevo Mexico

Un executiu de Google trenca el rècord de caiguda al buit de Felix Baumgartner i fa un salt des de 41.420 metres

Només dos anys li ha durat el rècord de salt al buit a Felix Baumgartner. El vicepresident de Google, Alan Eustace, va aconseguir divendres saltar des de de 41.420 metres d'altura, a l'estratosfera i sobre el desert de Nou Mèxic

RedaccióActualitzat

Només dos anys li ha durat el rècord de salt al buit a Felix Baumgartner. El vicepresident de Google, Alan Eustace, va aconseguir divendres saltar des de gairebé 2 quilòmetres i mig més amunt, des de 41.420 metres d'altura, a l'estratosfera i sobre el desert de Nou Mèxic. Eustace és un entusiasta de l'aeronàutica, és pilot i practica paracaigudisme des de fa anys.

El salt al buit d'Eustace ha durat un quart d'hora i ha servit també per batre el rècord en velocitat de descens. El moment de velocitat punta ha estat de 1.320 quilòmetres per hora. Els assistents a l'acte han assegurat que han sentit l'explosió que es genera quan es trenca la barrera del so. L'Associació Nord-americana de Paracaigudisme ha certificat el rècord d'alçada.

Alan Eustace anava equipat amb un vestit pressuritzat que s'ha dissenyat durant tres anys. Aquesta indumentària ha permès a l'executiu de Google pujar des de la superfície fins a l'estratosfera sense estar dins d'una cabina aeroespacial com la que va fer servir Baumgartner.  Alan Eustace anava directament agafat pel vestit al globus d'heli i quan ha arribat a l'altura on havia de fer el salt, una petita explosió ha desenganxat el vestit i ha començat el descens.

A diferència del salt de Felix Baumgartner, ara cap empresa ha patrocinat el rècord de caiguda al buit.  Alan Eustace fins i tot ha rebutjat l'ajuda de la seva empresa, Google, que volia transmetre l'esdeveniment. El salt s'ha gravat amb una petita càmera enganxada al casc d'Eustace i només uns mitjans de comunicació, molt pocs, ho han pogut seguir en directe.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut