Carta de l'Ajuntament d'Horta de Sant Joan penjada al seu Facebook.
Carta de l'Ajuntament d'Horta de Sant Joan penjada al seu Facebook.
Horta de Sant Joan

Governació no accepta l'espai que ofereix ara l'alcalde d'Horta de Sant Joan per votar el 9-N

Governació no accepta l'espai que ofereix ara l'alcalde d'Horta de Sant Joan per votar el 9-N

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament d'Horta de Sant Joan ha publicat una carta al seu mur de Facebook on l'alcalde, José Antolí, autoritza que s'utilitzi l'edifici municipal de l'Ecomuseu dels Ports per als usos que es cregui convenient. Entre aquests, es pot incloure "qualsevol procés de participació ciutadana que se celebri al municipi". El Departament de Governació de la Generalitat diu que ja és tard i s'ha tancat el termini per oferir locals per fer-hi les votacions.

D'aquesta manera, l'alcalde d'Horta de Sant Joan, del Partit Popular, cediria un espai municipal on es pogués votar el 9 de novembre. Fins ara s'havia negat a fer-ho, tot i que hi havia un acord del ple i que els veïns van fer una recollida de firmes per demanar-ho.

Malgrat això, fonts del Departament de Governació han assegurat que no es podrà votar en aquest espai el 9-N. Les raons que han argumentat són que el termini per oferir locals es va tancar dimarts i que les comunicacions amb el govern no es fan a través de les xarxes socials. Així, els veïns d'Horta que vulguin votar el 9-N ho hauran de fer a l'IES de Gandesa.

Horta de Sant Joan era la població més gran de les cinc on els equips municipals no havien ofert cap espai per votar. A més d'Horta, hi ha tres municipis de la Vall d'Aran, Bausén, Arres i Canejan, i un de l'Alt Penedès, Pontons, on els habitants hauran d'anar a un altre municipi a votar.

Dijous ja es va anunciar, a més, que Convergència i Unió finançarà els autobusos per traslladar els veïns a l'institut de la capital de la Terra Alta. A través d'aportacions voluntàries de militants i simpatitzants, el partit ha muntat dos busos al matí i dos a la tarda que enllaçaran aquestes dues poblacions.

Anar al contingut