Seu del Partit Popular al carrer Génova de Madrid
Seu del Partit Popular al carrer Génova de Madrid.
Madrid

El PP va pagar 1,7 milions d'euros de la caixa B per la reforma de la seu madrilenya

Segons el jutge Pablo Ruz, el PP va pagar 750.000 euros més de la seva caixa B per les obres de reforma, una quantitat que s'afegeix al milió d'euros que ja es va descobrir al juny

RedaccióActualitzat

El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz eleva a 1,7 milions d'euros el diner en negre amb el qual el Partit Popular va pagar la reforma de la seva seu al carrer Génova de Madrid.

Segons el jutge, el PP va pagar 750.000 euros més de la seva caixa B per les obres a la planta baixa. Una quantitat que s'afegeix al prop del milió d'euros que ja es van descobrir al juny.

Les obres de reforma de la planta baixa de la seu madrilenya del PP es van portar a terme el 2006, per la qual cosa el delicte fiscal podria haver prescrit. Els més de 750.000 euros de més es van pagar a l'estudi d'arquitectura Unifica "amb fons aliens al circuit econòmic legal".

Segons la sentència, només una part d'aquests fons, 184.000 euros, s'haurien reflectit a la comptabilitat B que gestionaven els extresorers Álvaro Lapuerta i Luis Bárcenas, mentre que la resta, uns 570.000 euros, no apareixen als seus manuscrits, segons els informes que té el jutge Ruz.

Anar al contingut