El jutge Ruz caminat pel carrer.
El jutge Ruz detecta un compte a les Bermudes relacionat amb Bárcenas.
Madrid

El jutge del "cas Gürtel", Pablo Ruz, detecta un compte a les Bermudes relacionat amb Luis Bárcenas

En concret, el compte es va descobrir gràcies a la informació sobre un altre compte anomenada "Bisbat" al banc suís Lombard Odier, de titularitat de Francisco Yáñez, pare de l'apoderat de Bárcenas

RedaccióActualitzat

El jutge del "cas Gürtel", Pablo Ruz, ha demanat a les autoritats de les Bermudes el bloqueig d'un compte del banc Butterfield Trust Limited descobert en aquest país gràcies a documentació remesa per Suïssa i que estaria relacionat amb l'extresorer del PP Luis Bárcenas.

El jutge de l'Audiència Nacional afirma que la nova informació bancària remesa per Suïssa sobre comptes de Bárcenas, de la seva dona Rosalía Iglesias, el seu apoderat Iván Yáñez i el pare d'aquest, Francisco Yáñez, així com de diverses empreses vinculades a ells, constata l'existència d'aquest nou compte en aquest paradís fiscal.

En concret, el compte es va descobrir gràcies a la informació sobre un altre compte anomenada "Bisbat" al banc suís Lombard Odier de titularitat de Francisco Yáñez.

Al compte "Bisbat" es van transferir 177.973 euros, els mesos de març i juny del 2009, a partir d'un altre compte del Lombard Odier del qual era titular Rosalía Iglesias. A l'agost es van enviar 200.000 dòlars, 157.880 euros al canvi actual, des del "Bisbat" al compte de les Bermudes.

Aquesta transferència està relacionada amb un correu enviat al gestor del compte "Bisbat" en què Iván Yáñez, apoderat de Bárcenas, li explica:

"Segons has parlat amb el nostre amic L, voldria transferir 200.000 dòlars des del compte del meu pare i de la part corresponent a Rosa al següent compte".

Anar al contingut