Dissabte de contrastos tèrmics i arribada de núvols prims

No hi haurà grans novetats aquest cap de setmana: dissabte veurem núvols molt fotogènics però poc efectius. Un dia més, el contrast de temperatures entre el dia i la nit serà molt fort, tot i que amb mínimes més altes degut a la presència de núvols alts. Diumenge hi haurà petits canvis.

Actualitzat

Encetem el cap de setmana amb contrast tèrmic i temps estable, tot i que no assolellat del tot. El domini anticiclònic serà gairebé total dissabte. Haurem d'esperar a diumenge per veure una mica més de moviment atmosfèric.

Un cel fotogènic

L'estat del cel serà una font de bones fotografies: el sol alternarà amb la presència de teranyines de núvols alts, que poden fer la nosa de manera puntual durant el dia, però que afavoreixen unes sortides i postes de sol espectaculars. De fet, la banda de núvols alts d'aquest dissabte arriba de matinada, i els més matiners tindran recompensa si tenen la càmera a punt. Els núvols prims avançaran de sud-oest a nord-est al llarg del dia, de manera que parlarem d'un cel variable en conjunt, amb més clarianes a última hora. En molts casos, aquests núvols seran tan prims que no faran cap nosa i la sensació serà de sol.

Entre la jaqueta i la màniga curta

No hi haurà cap canvi en la distribució de masses d'aire, i per tant la dinàmica de les temperatures serà la mateixa dels últims dies: fort contrast entre el dia i la nit i inversió tèrmica. Com a novetat, la banda de núvols prims farà pujar les mínimes en conjunt. En canvi, la disminució del vent farà que les mínimes baixin a l'Empordà, el Pirineu i les Terres de l'Ebre. Les màximes tornaran a enfilar-se entre els 23 i els 28 ºC a la major part del país.

Al País Valencià i les Balears esperem un cel variable per l'arribada de núvols alts i mitjos.

I diumenge...

La proximitat d'una cua de front i l'aparició de vents més humits pot portar un petit canvi, que es traduiria en núvols més compactes i possibilitat d'algun ruixat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut