Barcelona

Els canals de TVC mantenen per ara la freqüència tot i la resintonització de la TDT

La majoria de canals de TDT es començaran a emetre per noves freqüències a partir de diumenge. La resintonització durarà fins al gener

RedaccióActualitzat

La majoria de canals de televisió comencen a canviar la freqüència per on emeten a partir d'aquest diumenge. Per això, el Ministeri d'Indústria recomana cridar l'antenista per fer les adaptacions necessàries.

De moment, però, els canals de televisió de Catalunya no canviaran de lloc fins que, d'aquí a unes setmanes, no s'anunciï la nova freqüència. Així, si ara es modifica l'antena i es resintonitza la tele, afectarà els altres canals però no, ara per ara, els de Televisió de Catalunya.

Tot plegat respon a l'ordre europea d'alliberar espai radioelèctric per deixar lloc a la tecnologia mòbil 4G. Amb aquesta justificació, el Ministeri d'Indústria ha decidit eliminar un dels múltiplex a través dels quals Televisió de Catalunya ofereix la seva programació. Per no perdre cap canal, ni tampoc les emissions en alta definició, s'està treballant per aconseguir emetre per altres vies.

Les noves freqüències de Televisió de Catalunya s'anunciaran, doncs, al seu moment i s'explicarà als telespectadors. D'aquí a finals d'any, tots els canals emetran simultàniament per la nova freqüència i per la vella, i no serà fins a l'1 de gener que ja només es podran veure per la nova, i, per tant, totes les televisions hauran d'estar resintonitzades.

Mentrestant, es poden demanar ajudes al Ministeri d'Indústria per pagar la factura a l'antenista.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut