Barcelona

Mas-Colell confia que es podran aprovar els pressupostos

El conseller d'Economia creu que, passi el que passi el 9-N, el procés sobiranista haurà d'acabar amb una negociació amb el govern espanyol

RedaccióActualitzat

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, es mostra confiat que es podran aprovar els pressupostos i que no s'hauran de prorrogar. El conseller ho ha dit en declaracions al programa "Els matins" de TV3. Segons Mas-Colell: "Jo no estic en sintonia amb la idea de prorrogar els pressupostos. La màquina de gestió dels comptes és molt complexa i està funcionant a ple rendiment. Per tant, nosaltres els estem preparant." El conseller diu que el 9-N no altera aquesta qüestió: "Ara no pararem el procés fins al 9 de novembre, a veure què passa. No. Nosaltres estem preparant els pressupostos i la idea és presentar-los. Hi ha entre esperança i confiança."

Mas-Colell ha assegurat que, passi el que passi el 9-N, i tot just després, el procés haurà d'acabar amb una negociació amb el govern espanyol: "Al punt en què han arribat les coses, qualsevol sortida haurà de passar per una votació, tant si es diu referèndum com si es diu consulta. (...) No només una cosa que es pugui interpretar. Una votació acordada. Crec que aquesta votació ha d'incloure, com ara, la independència com una de les opcions."

El conseller ha fet aquesta reflexió sobre la predisposició a dialogar del govern: "Certament, el missatge que nosaltres hem d'enviar al món és que estem preparats a negociar ja! I que, per tant, estem esperant que hi hagi algú a l'altra banda de la taula." Mas-Colell hi ha afegit: "Això haurà d'acabar amb negociació d'alguna manera. Negociació amb què? Dependrà de les circumstàncies, del moment i de les majories parlamentàries a Catalunya i de la configuració parlamentària a Espanya."

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut