El coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, a la sortida de la reunió. (Foto: ACN)
El coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, a la sortida de la reunió. (Foto: ACN)

ICV dóna suport a la mobilització el 9-N tot i que no generi un mandat democràtic

La formació s'ha compromès a promoure la participació en les mobilitzacions i en el procés participatiu plantejat pel govern

RedaccióActualitzat

ICV s'ha compromès a fer una crida a la mobilització en qualsevol dels formats previstos per al 9-N. Així ho ha acordat la unanimitat del comitè executiu reunit de forma extraordinària aquest dimecres. La cinquantena de membres del comitè ha avalat un document de 12 punts proposat per la direcció en què, entre altres, es compromet l'executiva a promoure la participació en les mobilitzacions de protesta, però també en el procés participatiu plantejat pel govern.

La formació es compromet a treballar perquè la jornada sigui una gran mobilització, però deixa clar que no pot comparar-se amb una consulta perquè no comporta un "mandat democràtic". Aquesta posició ha convençut el sector independentista, partidari de votar. 

La coordinadora nacional, Dolors Camats, ha explicat que recollint opinions molt plurals, "la formació ha aconseguit consensuar un decàleg sobre el 9-N" i ha destacat el "consens" a què ha estat capaç d'arribar la formació.

La reunió del comitè executiu ha estat motivada pels canvis que ha patit el 9-N després que, fa deu dies, els partits pro consulta van trencar la seva unitat un cop el president Artur Mar va descartar celebrar la votació en base a la Llei de Consultes no Referendàries i el decret de convocatòria i impulsés una proposta alterativa.

Anar al contingut