Barcelona

Els serveis informatius de Catalunya Ràdio i "El convidat" recullen els Premis Nacionals de Comunicació

Els Premis Nacionals de Comunicació distingeixen el rigor i la pluralitat dels informatius de Catalunya Ràdio i el format innovador del programa presentat per Albert Om. El jurat ha guardonat els serveis informatius de Catalunya Ràdio, el programa "El Convidat", Marc Marginedas, la web de "Time Out", La Xarxa i Tatiana Sisquella.

RedaccióActualitzat

El Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat s'ha omplert aquest dimecres al vespre en l'acte de lliurament dels Premis Nacionals de Comunicació 2014. Entre els guardonats, anunciats a principis de mes, hi ha els serveis informatius de Catalunya Ràdio i el programa "El convidat" de TV3.

Els informatius de Catalunya Ràdio han estat distingits pel seu compromís històric amb la informació de qualitat, així com el rigor i la pluralitat mostrats durant més de 30 anys d'activitat. Per la seva banda, el jurat ha premiat "El convidat", presentat per Albert Om, pel format innovador d'èxit que, temporada rere temporada, segueix atraient els espectadors catalans.

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha lliurat els premis, que també han rebut, en la categoria de premsa, el periodista d'"El Periódico" Marc Marginedas, segrestat durant sis mesos a Síria i alliberat el mes de març; la pàgina web de la revista "Time Out" en la categoria de mitjà d'arrel digital i les les ràdios i televisions de proximitat aplegades a la Xarxa per la seva tasca d'acostar la realitat del territori català a través de la provisió de continguts de qualitat.

A l'acte s'ha atorgat també una Menció d'Honor a títol pòstum a la periodista Tatiana Sisquella, que va morir el mes de febrer. El seu marit, Joan Maria Pou, ha recordat en un emotiu discurs la relació de Sisquella amb la comunicació.

Els Premis Nacionals de Comunicació es van crear el 1999, amb motiu dels 75 anys de la primera emissió regular de ràdio a Catalunya. L'objectiu dels guardons és reconèixer les aportacions dels professionals i entitats que treballen en el camp de la comunicació.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut