Barcelona

Una experta catalana en Ebola diu que la curació de Teresa Romero obre les portes a investigar tractaments o una vacuna

La immunitat de Teresa Romero a l'Ebola obre una oportunitat única aquí per poder investigar nous tractaments o una possible vacuna, segons ha explicat a TV3 la doctora de la Vall d'Hebron que assessora el Comitè Científic de Madrid

RedaccióActualitzat

La immunitat de Teresa Romero a l'Ebola obre una oportunitat única aquí per poder investigar nous tractaments o una possible vacuna. És el que pensa la doctora Diana Pou, l'especialista en medicina tropical de l'Hospital Vall d'Hebron que assessora el Comitè Científic creat a Madrid per l'arribada de la malaltia a Espanya.

Pou, que ha treballat nou anys a Metges sense Fronteres, ha estat en la majoria de brots de l'Ebola a l'Àfrica. Per aquesta doctora, tot i que mai se sabrà del cert què ha curat Romero, el fet que hagi superat la malaltia obre una nova etapa que pot ser molt fructífera. En una entrevista a TV3, Pou ha indicat que "s'obre una porta amplíssima a futurs estudis" que podrien ampliar el coneixement "sobre el virus, la malaltia, possibles tractaments i vacunes".

Encara que admet que l'arribada de l'Ebola a Occident no és una bona notícia, Pou creu que tot servirà per ampliar coneixements i agafar "experiència en una malaltia nova" perquè es pot veure "com reacciona el país, la coordinació, les alertes i vigilàncies" i també és una oportunitat "per aprendre dels errors comesos".

A Teresa Romero se li van fer dues transfusions de sang d'una supervivent de l'Ebola, que, per tant, contenia anticossos contra el virus. A més, se li van donar medicaments antivirals. L'epidèmia actual té una mortalitat del 50%; per tant, la pacient tenia, ja d'inici, la meitat de possibilitats de curar-se. El que "no es podrà saber" és si en la curació han estat més determinants els anticossos o els antivirals.

Ara, Romero pot convertir-se, si ho vol, en donant per tractar altres infectats, i també per a la recerca. "Se sap que deixa immunitat, però no sabem quant de temps", matisa la doctora. Aquí, aquestes donacions sempre són altruistes, mentre que en altres països se'n poden arribar a pagar molts diners.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut