El doctor José Ramón Arribas, aquest dimecres.
El doctor Arribas afirma que prefereixen mantenir les precaucions de contacte. (Foto. EFE)
Madrid

Teresa Romero continuarà aïllada fins que no hi hagi risc de virus als fluids del seu cos

L'equip mèdic que atén l'auxiliar d'infermeria diu que han detectat en algun fluid material del virus que no saben si és rellevant des del punt de vista del contagi

RedaccióActualitzat

L'auxiliar d'infermeria Teresa Romero continuarà aïllada i es mantindran totes les mesures de seguretat que estableix el protocol per al tractament de l'Ebola. Ho ha decidit l'equip mèdic que la tracta, com a mesura de prevenció. El personal que atén Teresa Romero seguirà portarà el vestit de protecció fins que "no se sàpiga al 100% que cap dels fluids de la pacient és contagiós", segons ha explicat el cap de la Unitat de Malalties Infeccioses de l'Hospital La Paz-Carlos III i membre del Comitè Especial de l'Ebola, el doctor José Ramón Arribas.

Aquest dimarts, els metges van informar que l'auxiliar d'infermeria ja havia superat la infecció. La situació, però, continua sent delicada i l'equip mèdic prefereix ser prudent a l'hora d'aixecar les precaucions de contacte. El doctor Arribas ha explicat, en una entrevista a Antena 3, que "està descrit que algun dels fluids orgànics pot expulsar el virus durant un temps tot i que el pacient estigui curat, i nosaltres volem demostrar que cap dels fluids presenten cap risc abans de poder treure les precaucions de contacte.

El metge ha afegit que "és important que imperi la prudència màxima", ja que en aquests moments s'està "en un terreny molt innovador en medicina", i l'experiència que hi ha a Àfrica no es pot aplicar directament a una país desenvolupat. Segons el doctor, "hem detectat en algun fluid material del virus que no sabem si és rellevant des del punt de vista del contagi"; per això han de fer un cultiu que triga dies a confirmar resultats.

 

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut