Temps canicular a l'octubre.
Temps canicular a l'octubre.

Rècord de calor a València en un dia canicular

Néstor GómezActualitzat

La calor a València trenca les dades de màxima mensual de més de 140 anys. És la més alta mai registrada en un més d'octubre i la més tardana.

Les inusuals temperatures d'octubre al mediterrani van tocar sostre ahir al País Valencià, amb màximes caniculars d'estiu, ja ben avançat el mes d'octubre. Les temperatures més altes es van moure entre 36 i 39 ºC.

Passejar per València ahir al migdia era fugir del sol, a la cerca de llocs frescos, o prendre alguna cosa per apaivagar l'exagerada calor, amb valors molt alts fins i tot si s'hagués tractat de dies de ple estiu. El mercuri es va enfilar a València fins als 35,8 ºC, la temperatura més alta des que es prenen les dades, des de 1869. L'anterior rècord de temperatura màxima a l'octubre és del 1981, amb 34,6 ºC. Només 8 dies d'octubre la ciutat de València havia tocat o superat els 34 ºC i aquesta és la primera vegada que se superen els 35 ºC i, a la vegada, és la més tardana.

L'aeroport de València, a Manises, va superar de més d'un grau l'anterior rècord de temperatura màxima a l'octubre. La màxima es va situar en 35,7 ºC, lluny dels 34,5 ºC que es va assolir l'1 d'octubre del 2013. Les dades d'aquesta estació arrenquen el 1966.

La gran calorada també va arribar a Castelló. A Almassora, població situada al sud de Castelló de la Plana i amb dades des del 1976, va batre rècord de màxima, amb 33,4 ºC; gairebé dos graus per sobre del rècord anterior, de 31,5 ºC el 21 d'octubre del 2013.

Realment, el temps ens fa difícil escollir la roba de l'armari.

Anar al contingut