Representants de l'Assemblea en Defensa dels Serveis Públics de Lleida reclamen el dret a decidir durant el ple extraordinari de la Paeria.
Representants de l'Assemblea en Defensa dels Serveis Públics de Lleida reclamen el dret a decidir durant el ple extraordinari de la Paeria.
Lleida

Lleida evita pronunciar-se sobre el 9-N i la Vall d'Aran hi dóna suport per unanimitat

El debat als plens de Lleida i la Vall d'Aran arriben l'endemà que l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet no ha donat suport institucional a la consulta del 9-N

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Lleida ha debatut en un ple extraordinari el suport de la Paeria a la celebració d'una consulta sobre el futur polític de Catalunya, però, finalment, l'equip de govern, del PSC, ha optat per no sotmetre a votació cap de les dues mocions que havien presentat CiU i els socialistes. D'aquesta manera ha volgut fer cas a l'advertiment del secretari municipal per evitar que l'aprovació de punts favorables al 9-N i a la Llei de consultes poguessin vulnerar les resolucions del Tribunal Constitucional.

El grup municipal de CiU ha exigit "valentia" a l'alcalde Ros mentre que des del PSC s'ha apel·lat al compliment de la legalitat per justificar que no s'hagin portat a terme les votacions.

En canvi, el ple del Consell General d'Aran ha aprovat per unanimitat donar suport a la consulta a Catalunya. Tot i això, han eliminat la referència a la data del 9-N per evitar caure en un desacatament. A més, ha demanat que en el procés català tingui en compte la singularitat aranesa.

La moció, que ha estat consensuada pels dos grups majoritaris a tots els ajuntaments, Convergència Demmocràtica Aranesa i Unitat d'Aran, ja van ser aprovades als plens de Vielha i Les.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet no ha donat suport institucional a la consulta del 9-N. La moció presentada pels grups municipals de CiU, ICV-EUiA i Gent de Gramenet no ha comptat finalment amb el beneplàcit de l'abstenció del grup socialista, com ja havia anunciat l'alcaldessa, Núria Parlon. El PSC, juntament amb el PP i PxC van votar aquest dilluns en contra. Segons els socialistes, la suspensió cautelar de la Llei de consultes i del decret de convocatòria del 9-N per part del Constitucional obliga el consistori a actuar "amb escrupolós respecte a la legalitat". En aquest sentit, el PSC ha presentat una moció alternativa que tampoc ha prosperat.

Anar al contingut