Barcelona

Iceta demana que s'aturi la campanya pel 9-N però sense "donar-se per vençuts"

El líder dels socialistes catalans, Miquel Iceta, els anima a reclamar el dret a votar, dins de la llei.

RedaccióActualitzat

El líder del PSC, Miquel Iceta, demana al govern i als partits que acatin la suspensió del Constitucional i aturin la campanya de la consulta del 9-N. En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", Iceta assegura que és partidari de no rendir-se davant d'aquesta decisió judicial i de fer mobilitzacions per reclamar el dret a votar, però sempre respectant la legalitat:

"Jo els demanaria que respectessin aquesta suspensió, i que no es donessin per vençuts. Perquè fins que el Tribunal Constitucional no faci la seva resolució el fet d'haver suspès la consulta no l'anul·la, la suspèn. Per tant, jo seria partidari de suspendre els preparatius".

El primer secretari del PSC també ha revelat que ha parlat recentment amb el president de la Generalitat, Artur Mas, de manera afectuosa, ha dit, i que li ha assegurat que no actuarà al marge de la llei ni al marge del mandat que li ha fet el poble de Catalunya:

"El president és conscient que ell, com a president de la Generalitat, no es pot situar fora de la llei. Ara bé, també és conscient que hi ha una voluntat popular a respectar i jo crec que farà mans i mànigues. Però ell sap que hi ha un límit".

Sobre els ajuntaments i regidors socialistes que han aprovat mocions a favor de la consulta, Miquel Iceta diu que respecta aquestes decisions, però els demana que no posin en fals les seves administracions un cop la llei de consultes està suspesa.

Iceta ha obert la porta a ser el candidat del PSC en unes hipotètiques eleccions plebiscitàries.

"Si tot es precipita abans de les municipals, és molt probable que sigui el candidat del PSC".

Anar al contingut