Porta de l'edifici de l'agència de qualificació creditícia Fitch
Fitch decidirà si rebaixa la nota del deute català en funció de l'evolució política dels pròxims mesos.
Estats Units

Fitch amenaça de rebaixar la nota del deute català per les tensions que manté pel 9-N

L'agència de qualificació situa Catalunya sota vigilància negativa i decidirà si la rebaixa en funció de l'evolució política dels pròxims mesos

RedaccióActualitzat
L'agència de qualificació Fitch amenaça de rebaixar la nota del deute català per les tensions que manté amb el govern espanyol arran de la convocatòria de la consulta del 9 de novembre. De moment, posa sota vigilància negativa la qualificació de Catalunya i l'Institut Català de Finances (ICF) i decidirà si hi ha rebaixa o no, en funció de l'evolució política dels pròxims mesos.

​L'agència de qualificació creditícia insisteix que, a banda de per la situació de l'economia, la valoració també està subjecta a la relació entre les comunitats i el govern espanyol i, en aquest sentit, considera que és "complicada" en el cas de Catalunya, per les desavinences sobre la consulta.

En aquest context, Fitch afegeix que la Generalitat continuarà necessitant recórrer al Fons de Liquiditat Autonòmic del govern espanyol per poder-se finançar, ja que considera que els inversors internacionals no compraran bons catalans pel seu "present polític incert".

L'agència preveu resoldre la qualificació d'aquí a entre tres i sis mesos, a l'espera de com evolucioni el procés a Catalunya, i avança una possible retallada de com a mínim dos esglaons.

La qualificació de totes les comunitats autònomes espanyoles, com recorda l'agència en un comunicat, es manté un esglaó per sobre del bo porqueria, des de fa un any i mig.

Anar al contingut