Girona

Continua tallada la circulació de l'AVE entre Girona i Figueres

L'acumulació d'aigua a l'estació de Girona obliga encara a oferir un servei alternatiu amb autobús fins a Figueres

RedaccióActualitzat

La circulació de trens AVE entre Girona i Figueres continua interrompuda aquest dimarts a causa de l'acumulació d'aigua en diferents trams de la via. Ja fa més de 24 hores que no hi ha servei d'alta velocitat entre la capital del Gironès i la de l'Alt Empordà. 

Durant tota la nit, els operaris i tècnics d'Adif han estat bombant l'aigua que encara hi havia acumulada a la zona de la Devesa, a Girona. L'aigua caiguda la nit de diumenge i, probablement, el trencament d'un mur de contenció, van inundar i van deixar sense servei un tram de la línia de l'AVE al seu pas per Girona, on l'estació de tren semblava un riu canalitzat.

Quan s'acabin aquestes feines, serà el moment de veure com ha quedat la infraestructura i si poden tornar a circular-hi trens per anar de Girona a Figueres, el trajecte del qual encara està tallat. Segons les previsions de Renfe i Adif, però, la circulació s'hauria de reprendre aquest mateix dimarts. Fins que es resolgui tot plegat, els passatgers no tindran més remei que, com fins ara, fer una part del viatge amb tren, de Barcelona a Girona, i una altra amb autocar, fins a Figueres. De retruc, la incidència afecta els serveis internacionals d'alta velocitat, que comencen des de Perpinyà. 

Renfe ha confirmat que uns 4.000 passatgers i 26 trens van resultar afectats per la inundació de les vies.

Mentrestant, continua activat el Pla Inuncat, bàsicament per l'acumulació d'aigua. I és que aquesta matinada ha plogut, tot i que molt menys que les quantitats que es van registrar la nit de diumenge a dilluns. Els aiguats a les comarques de l'Empordà i la Garrotxa, on hi ha les capçaleres de la Muga i del Fluvià, han fet que augmentessin els cabals d'aquests rius. També hi ha hagut petites incidències a les carreteres gironines, com la comarcal 252, que està tallada a Vilamalla.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut