Bombers del GRAF, davant la zona del foc. (Foto: ACN)
Bombers del GRAF, davant la zona del foc. (Foto: ACN)
Lleida

Les famílies dels bombers morts al foc d'Horta de Sant Joan arriben a un preacord amb Interior

Seran indemnitzats amb 1.061.000 euros que s'hauran de repartir els familiars directes i el bomber que va sobreviure, Josep Pallàs

RedaccióActualitzat

Les famílies dels bombers del GRAF de Lleida morts a l'incendi d'Horta de Sant Joan, a la Terra Alta, arriben a un preacord amb la Conselleria d'Interior. Els afectats rebran una indemnització total d'1.061.000 euros que s'hauran de repartir els familiars directes i també el bomber que va sobreviure, Josep Pallàs.

La tragèdia va passar el juliol de 2009 amb la mort de cinc bombers del GRAF de Lleida. L'advocat d'algunes de les famílies, Pau Simarro, ha concretat que s'havia pactat la xifra global, que supera el milió d'euros. 

Simarro ha dit que: "Aquest preacord estableix un principi, el principi del reconeixement de la responsabilitat per part de la Generalitat pel que fa a l'incendi d'Horta". Però el Departament d'Interior matisa aquesta afirmació i diu que es tracta del reconeixement d'una responsabilitat sense culpa. És el que es coneix com a responsabilitat objectiva, que "es pot donar pel mer fet que el dany es produeix en el decurs d'un servei públic o en les seves instal·lacions sense que hi hagi responsabilitat de cap agent seu", explica Interior.

El preacord fixa que la Generalitat abonarà aquesta quantitat abans d'acabar aquest any.

Anar al contingut