Temps insegur amb paraigua a la vora

Paraigua a la vora. Persistirà el temps insegur, si bé els ruixats marxaran cap al nord i donaran lloc al sol, que envairà una bona part del país. L'ambient serà suau, amb temperatures que remuntaran cap als 25 ºC.

Néstor GómezActualitzat

Tot i que les altes pressions, superiors als 1.020 hPa, envaeixen tot Europa i l'anticicló es troba a França, el temps a Catalunya serà força inestable, amb pluges intenses. L'aire fred a les capes altes de l'atmosfera (-14 ºC a 500 hPa), l'aire molt càlid a les capes baixes (12 ºC a 850 hPa), la temperatura càlida del Mediterrani (entre 22 ºC a Catalunya i 26 ºC a les Balears) i el vent de mar cap a terra seran, un dia més, les variables de la forta inestabilitat de dimarts.

Matinada de pluges concentrades al Barcelonès i a la Terra Alta i més disperses per altres indrets; destaquen els 33 mm al barri de Sant Gervasi, a Barcelona, 23 a Horta de Sant Joan i 15 mm a Salitja.

De les pluges al sol. El dia es llevarà amb el terra moll al litoral i prelitoral català i amb paraigua les comarques de Tarragona, amb força núvols a la resta del país, on també hi poden caure alguns ruixats. Això es deu a un petita bossa d'aire fred que circularà pel sud del país a primera hora del dia. A la tarda, la bossa d'aire fred es desplaçarà cap a França i els ruixats només descarregaran al Pirineu i al Prepirineu. Aquesta marxa de les pluges cap al nord obrirà les portes al sol, que guanyarà terreny des de les Terres de l'Ebre cap a la Catalunya Central.

Temperatures sense canvis. L'ambient serà temperat, amb mínimes suaus i màximes agradables. Els valors més elevats del dia superaran molt lleugerament els 25 ºC.

I pels propers dies...

Els ruixats no acabaran de marxar del tot i cada n'apareixeran. Les temperatures es mantindran molt uniformes, sense canvis, fins ben entrada la setmana que ve.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut