El ministre Wert vol que la LOMCE s'apliqui de manera estricta. (Foto: EFE)
El ministre Wert vol que la LOMCE s'apliqui de manera estricta. (Foto: EFE)
Madrid

Wert amenaça de fer inspeccions als centres que no apliquin la LOMCE

El ministre d'Educació respon així a les declaracions de la consellera Irene Rigau, que minimitza l'efecte de la llei a les aules catalanes

RedaccióActualitzat

El ministre d'Educació, José Ignacio Wert, ha advertit que totes les comunitats han d'aplicar la llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (LOMCE). Wert amenaça de fer inspeccions a les escoles que no apliquin íntegrament aquesta normativa. No accepta que la llei es compleixi parcialment, com passa a Catalunya.

El ministre respon d'aquesta manera a la consellera d'Educació, Irene Rigau, que aquest dilluns va minimitzar l'efecte de la "llei Wert" dient que fins ara la Generalitat ha pogut "esquivar" els canvis del nou text.

El ministre d'Educació ha explicat: "Aquesta no és una qüestió de maximitzar o minimitzar, sinó que hi ha un contingut normatiu que totes les administracions han d'aplicar." Wert ho ha dit en la seva primera compareixença després de l'estiu per presentar el document "Dades i xifres del curs 2014-2015". Segons el ministre, "aquestes paraules jo me les prenc més com unes afirmacions en el terreny de la retòrica política que de l'administració educativa".

Anar al contingut