Londres

Cameron: "La independència no serà una separació trivial, serà un divorci dolorós"

Els líders dels principals partits britànics es comprometen a donar més poders a Escòcia si guanya el "no", en un document titulat "La promesa", que avui publica el diari escocès més important, el "Daily Record"

RedaccióActualitzat

Cameron, Miliband i Clegg, els líders dels tres principals partits britànics, s'han unit per fer una última oferta que sedueixi els indecisos davant del referèndum de dijous.

El principal diari d'Escòcia, el "Daily Record", publica en portada un document firmat pels tres polítics amb el títol "La promesa", on els líders dels principals partits britànics es comprometen a atorgar més poders als escocesos si rebutgen la independència dijous que ve i asseguren que, en qüestió de cobertures sanitàries i socials, el Parlament d'Edimburg tindrà l'última paraula. 

El primer ministre del Regne Unit, David Cameron, ha intensificat les seves declaracions pel "no" i des d'Aberdeen, a Escòcia, ha alertat:

"La independència no serà una separació trivial, serà un divorci dolorós."

Segons Cameron, el sí "podria trencar la nostra família de nacions i esqueixar Escòcia de la resta del Regne Unit. Hem de ser molt clars: en aquesta decisió no hi ha marxa enrere, no hi ha repetició de la jugada. És una decisió irreversible. Si Escòcia vota 'sí', el Regne Unit es dividirà i anirem per camins separats per sempre."

Manifestació unionista a Trafalgar Square

Paral·lelament, a la plaça de Trafalgar Square, a Londres, unes 2.000 persones s'han manifestat a favor de la unió. Entre els concentrats hi havia algunes cares conegudes, com el músic Bob Geldoff.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut