Barcelona

"Catalunya aixeca el teló" amb optimisme

La gala de presentació de la temporada teatral s'ha celebrat amb més bones perspectives, perquè els teatres han recuperat una part del terreny perdut: han aconseguit un 3% d'augment del nombre d'espectadors i un 5% d'increment de la recaptació

RedaccióActualitzat

La gala "Catalunya aixeca el teló" ha donat el tret de sortida aquest dilluns al començament de la temporada teatral. La festa, que ha reunit el bo i millor del món teatral, ha estat l'epíleg d'una jornada que ha començat amb dades positives per al sector: puja el públic que va als teatres, un 3% més que l'any anterior, i puja també la recaptació, un 5%.

Una mica d'aire per sortir de la catastròfica caiguda de l'any passat, en part motivada per l'apujada de l'IVA al 21%. Al començament de la nova temporada, el món del teatre s'ha conjurat per fer realitat un objectiu: que el públic de teatre envaeixi les voreres i que els vestíbuls tornin a fer goig, perquè no sigui de somiatruites aspirar a repetir els tres milions d'espectadors a l'any que Barcelona ha estat a punt de tenir.

Per a Xavier Marcé, president d'ADETCA, el repunt és una senyal del treball ben fet i "si més no és la constatació que hem fet uns certs deures, que som en el camí de la recuperació". 

Un signe molt important és que no ha tancat cap teatre a Barcelona; al contrari, s'han obert cinc espais.

Entre les novetats, hi ha un espai que anirà de la tele al teatre: "Polònia", que tindrà el seu musical. I la revista, la que es feia abans de la guerra i en català, serà un descobriment per a molts.

Els teatres aixequen el teló i confien seduir els espectadors amb la reposició dels èxits de la temporada passada i amb noves produccions d'autoria catalana, cosa que demostra que s'ha de cuidar el viver de noves generacions, perquè seran ells els que abasteixin les cartelleres del futur.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut