Portada del "Sunday Times" d'aquest diumenge.
Portada del "Sunday Times" d'aquest diumenge.
Londres

El "sí", al davant per primer cop a Escòcia, segons una enquesta del "Sunday Times"

Segons una enquesta que publica aquest diumenge el "Sunday Times", els independentistes guanyarien amb el 51% dels vots

RedaccióActualitzat

Per primer cop, un sondeig revela que el "sí" a la independència s'imposaria en el referèndum del 18 de setembre. Aquest és el resultat de l'enquesta del centre YouGov per al "Sunday Times".

Els independentistes guanyarien amb el 51% dels vots, mentre que els partidaris de continuar al Regne Unit quedarien dos punts per sota, amb el 49%.

És la primera vegada que una enquesta dóna la victòria als independentistes, que fins ara sempre han anat al darrere del "no".

Segons el sondeig, els indecisos baixarien un punt i se situarien en el 7%.

Un altre sondeig d'avui, en canvi, fet per a Yes Scotland, l'organització que agrupa els partidaris de la independència, dóna la victòria al no, amb un 52% dels vots; els partidaris del sí es queden amb el 48% dels vots.

De totes maneres, el que demostren les dues enquestes és una tendència a augmentar el suport a la independència.
Al juliol, la diferència era de 22 punts a favor dels partidaris del no. Però aquesta mateixa setmana, la distància ja es reduïa a només 6 punts, encara a favor del no.

La reina Isabel, preocupada

El mateix diari remarca que la reina Isabel II, partidària de la unió, està "bastant preocupada" per la possible secessió d'Escòcia i cada dia demana informació de com avança el debat. En la recta final de la campanya, opositors i partidaris de la independència estan pujant el to per assegurar-se la victòria en aquesta història consulta.

Justament, aquest diumenge, el programa "30 minuts", de TV3, emet el reportatge "Goodbye Scotland?"

Anar al contingut