El cantant de Franz Ferdinand, Alex Kapranos, en un concert el 2006. (Foto: Reuters)
El cantant de Franz Ferdinand, Alex Kapranos, en un concert el 2006. (Foto: Reuters)
Edimburg

Franz Ferdinand, a favor de la independència d'Escòcia

La banda de Glasgow actuarà al concert "A night for Scotland" al costat de Mogwai quatre dies abans del referèndum

RedaccióActualitzat

Els grups Franz Ferdinand, Mogwai i Frightened Rabbit actuaran el 14 de setembre a Edimburg al concert "A night for Scotland", a favor de la independència d'Escòcia. Aquestes bandes ja havien mostrat el seu suport al "sí" al referèndum, que es farà quatre dies després, el 18 de setembre.

La convocatòria del referèndum ha fet que moltes bandes escoceses o angleses es posicionin a favor o en contra de la independència. Franz Ferdinand és potser el grup escocès amb més seguidors i és una de les grans bandes de l'escena alternativa arreu del món. Frightened Rabbit i Mogwai potser no són tan coneguts, però són dues bandes de referència a Escòcia. Amb gairebé vint anys de carrera, Mogwai és un dels grups més destactats de l'anomenat post-rock, una mena de rock instrumental d'aires èpics. Enguany van actuar al festival Primavera Sound i a Barcelona van mostrar també el seu suport a la independència de Catalunya. Una gran estelada presidia l'escenari durant el seu concert.

El músic Stuart Murdoch, del grup Belle and Sebastian, l'actor Sean Connery o l'escriptor Irvine Welsh, autor de "Trainspotting", també han donat suport a la independència d'Escòcia.

En canvi, David Bowie, Paul McCartney o Susan Boyle són alguns dels músics que demanen que Escòcia continuï formant part del Regne Unit.

Anar al contingut