Minsk

Ucraïna i els rebels prorussos reprenen les negociacions per trobar una sortida al conflicte

L'exèrcit d'Ucraïna ha cedit als rebels pro-russos l'aeroport de Lugansk perquè, segons denuncien, han hagut de fer front a una columna de tancs russos

RedaccióActualitzat

Els separatistes ucraïnesos prorussos i representants del govern ucraïnès han reprès les negociacions aquest dilluns amb una trobada a Minsk, la capital bielorussa, per mirar de trobar una sortida al conflicte que fa mesos que s'arrossega.

El vicepresident de l'autoproclamada República Popular de Donetsk s'ha mostrat conforme a continuar formant part d'Ucraïna si el govern de Kíev, diu, garanteix a la regió un estatus especial dins del país. Diu que ja ha presentat una primera proposta que podria facilitar la resolució de l'actual conflicte, i que inclouria el cessament immediat de l'ofensiva militar del govern ucraïnès. Ha admès, però, que la reunió entre el govern d'Ucraïna i els separatistes prorussos es troba en una fase molt inicial i que, de moment, no s'esperen gaires avanços.

Sobre el terreny, l'exèrcit d'Ucraïna ha cedit als rebels prorussos el segon aeroport més important de Kíev, el de la ciutat de Lugansk. Els militars diuen que han hagut de fer front a una columna de tancs russos. Això ha coincidit amb l'anunci del secretari general de l'OTAN, Anders Fogh Rasmussen, sobre la creació d'una força d'acció ràpida per defensar els aliats de qualsevol atac.  

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut