Foto de família de Fira Tàrrega. (Foto: ACN)
Foto de família de Fira Tàrrega. (Foto: ACN)
Tàrrega

L'espectacle inaugural de Fira Tàrrega, "La ira dels peixos", es preestrenarà a la Nit Blanca del Tricentenari

Més de la meitat de la vuitantena d'espectacles són gratuïts i les entrades van dels 5 als 15 euros

RedaccióActualitzat

Tàrrega ja està a punt per a la inauguració de la Fira de Teatre al carrer, el dia 11 de setembre. Enguany Fira Tàrrega pretén acostar-se al públic amb propostes compromeses amb l'actualitat i facilitant l'accés als muntatges, alguns dels quals són de primer nivell, com ara l'última producció dels VerteDance o dels Brodas Bros.

Més de la meitat de la vuitantena d'espectacles són gratuïts i les entrades van dels 5 als 15 euros. A més, dos dels muntatges es retransmetran per televisió a través de La Xarxa de Comunicació Local. El primer és l'espectacle inaugural, "La ira dels peixos", una reflexió sobre la resistència dels pobles que es preestrenarà a la Nit Blanca del Tricentenari. Es tracta, a més, del primer muntatge de producció pròpia que fa la Fira Tàrrega en els seus 34 anys d'història. L'altre és "The Blind", un muntatge polonès sobre la decadència de la nostra civilització que el director del festival Jordi Duran ha destacat especialment.

El teatre centreeuropeu més innovador, la fusió d'arts escèniques, la dansa urbana i la música festiva són algunes apostes del Fira Tàrrega en una edició, la 34a, molt marcada per la crisi del sector. A més, aquest any, Fira Tàrrega s'obre més que mai als programadors estrangers, sobretot d'Àsia. Aquest any, hi assistiran cinc organitzacions japoneses i tres de coreanes.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha reivindicat la tasca de Fira Tàrrega com a plataforma de creació i ha considerat ben invertits els 400.000 euros que el seu departament hi destina.

 

Anar al contingut