La portaveu d'ERC, Anna Simó.
La portaveu d'ERC, Anna Simó.
Barcelona

CiU votarà a favor de la compareixença de Jordi Pujol al Parlament

ERC diu que l'expresident ha de comparèixer aquesta mateixa setmana al Parlament sense més dilacions

RedaccióActualitzat

Convergència i Unió votarà aquest dimarts a favor de la compareixença al Parlament de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, segons ha avançat el secretari d'Organització de CiU. Josep Rull, que espera que l'expresident doni explicacions "més enllà d'un comunicat", ha manifestat que tot i que no van signar la petició de compareixença, creuen que l'expresident ha de donar explicacions per reforçar la seva posició i la institució del Parlament, i per un principi de "transparència i de retiment de comptes".

Respecte a la posició que adoptarà CiU quan Pujol comparegui, el futur coordinador nacional de CDC ha dit que la posició de CiU estarà "molt vinculada amb com sigui la primera intervenció" de l'expresident abans que intervinguin els grups. En qualsevol cas, augura que "probablement hi haurà unitat, i si no n'hi ha no serà perquè CiU no voti a favor". Ara bé, no sap encara si Pujol compareixerà ni quin serà el seu discurs si ho fa.

Malgrat tot plegat, el partit, segons Rull, ha tingut més altes que baixes des que va esclatar el "cas Pujol", tot i que admet que el cas deu haver tingut impacte significatiu.

Per la seva banda, la portaveu d'ERC, Anna Simó, ha manifestat que l'expresident Pujol ha de comparèixer aquesta mateixa setmana al Parlament per donar explicacions sobre els seus comptes ocults a l'estranger. En roda de premsa després de la reunió de la permanent nacional, Simó ha dit que Pujol hauria de comparèixer, sense dilacions, perquè els ciutadans volen "que s'expliqui".

No obstant, si aquestes explicacions són insuficients o poc aclaridores, ha dit que Esquerra promourà una comissió d'investigació sobre el frau fiscal, com ja avançava la setmana passada el líder de la formació republicana, Oriol Junqueras. "ERC vol arribar al fons d'aquest cas i d'altres. Volem anar fins al final, perquè el país ha de fer neteja, deixar practiques passades", ha dit Simó, que ha fet una crida per una "transparència absoluta" i per la regeneració política.

Simó ha dit, a més, que no preveu que l'expresident no comparegui davant la cambra catalana, tot i que la compareixença és voluntària.

Anar al contingut