Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu a la seu del PSOE.
Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu a la seu del PSOE.
Madrid

El PSOE farà les primàries per a les eleccions generals el juliol de l'any que ve

Ho ha anunciat Pedro Sánchez, que reclama a Artur Mas que se sumi a la reforma constitucional plantejada pel PSOE

RedaccióActualitzat

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha anunciat que l'executiva del partit proposarà al Comitè Federal que les primàries per elegir el candidat per a les eleccions generals es faran després dels comicis municipals i autonòmics, el juliol de l'any que ve. Sánchez ho ha dit aquest dilluns després de la reunió de l'executiva del PSOE, en què ha remarcat que el partit presentarà els pròxims mesos una agenda reformista per "desterrar la vella política". Pel que fa a les municipals i autonòmiques, el PSOE farà les primàries a l'octubre.

La decisió es confirmarà al Comitè Federal del dissabte 13, on també es donarà el vistiplau als canvis a l'àmbit parlamentari. Antonio Hernando substituirà a Soraya Rodríguez com a portaveu del Congrés.

Sánchez proposa Mas que se sumi a la reforma constitucional del PSOE

Després de la reunió de l'executiva del PSOE, el secretari general dels socialistes ha anunciat que proposarà el president de la Generalitat, Artur Mas, que s'incorpori a la reforma constitucional que reclamen els socialistes per definir un "nou model de convivència territorial". Pedro Sánchez s'entrevistarà amb Mas dijous que ve. Segons Sánchez, "la posició del PSOE és parlar sobre el que ens uneix, no sobre el que ens separa". El dirigent del PSOE afirma que "en un moment de ruptura s'ha d'apostar per la Constitució".

 

Anar al contingut