Barcelona

Ramon Espadaler no preveu una llista conjunta entre CiU i ERC en cas d'unes eleccions plebiscitàries

El secretari general de CiU també és partidari de donar llibertat de vot als militants d'Unió en la consulta

RedaccióActualitzat

El nou secretari general de CiU, Ramon Espadaler, veu improbable una llista unitària entre CiU i Esquerra Republicana, de cara a unes hipotètiques eleccions plebiscitàries. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Espadaler no preveu la possibilitat d'un govern de concentració entre les dues formacions i, ni tan sols, que puguin presentar-se plegades a unes eleccions alternatives a la consulta: "Honestament, crec que, ara, en aquests moments, no ho veig". Tot i això, el dirigent d'Unió afegeix: "Veurem moltes coses. Aquest és un escenari obert, és un escenari d'incerteses".

Ramon Espadaler ha plantejat l'opció de donar llibertat de vot als militants d'Unió en la segona pregunta de la consulta, la que demana si Catalunya ha de ser independent: "Com que hi ha tota aquesta possibilitat àmplia de sortides en la segona pregunta, jo preveig molt seriosament, i crec que també ho hem de posar sobre la taula, deixar-ho a criteri de cadascun dels militants i dels votants, en aquest cas de CiU". El dirigent de CiU ho argumenta dient que la independència de Catalunya no figurava al programa electoral amb què Unió es va presentar a les últimes eleccions. Espadaler ha dit: "No veig UDC fent una declaració unilateral d'independència".

Espadaler ha assegurat que, com a membre del govern, mai ha tingut cap constància que es cobrés una comissió del 3%, de la mateixa manera que, ara, com a conseller d'Interior, tampoc té cap constància "que els serveis secrets espanyols estiguin vigilant cap membre del govern català".

Anar al contingut