El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla.
El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla.
Barcelona

El pacient guineà aïllat a Barcelona no té Ebola

Les anàlisis que s'han fet a l'Institut de Salut Carles III de Madrid descarten que el pacient guineà tingui la malaltia

RedaccióActualitzat

Les anàlisis que s'han fet a l'Institut de Salut Carles III de Madrid han descartat que el pacient de nacionalitat guineana aïllat a l'Hospital clínic de Barcelona tingui l'Ebola. L'home, de 38 anys, estava aïllat en aplicació del protocol establert davant qualsevol cas de sospita de la malaltia.

A primera hora del matí, el secretari de Salut, Antoni Mateu, i el cap d'Epidemiologia del Clínic, Antoni Trilla, han explicat en roda de premsa que el pacient va arribar a Barcelona el 17 d'agost procedent de Guinea Conakry, en concret de la zona de Labé, al costat de les zones més epidèmiques del brot. A més, segons el mateix pacient va explicar, va estar en contacte amb un centre sanitari de la zona amb casos de la malaltia, però les autoritats catalanes no ho han pogut corroborar amb documents.

El pacient té un traumatisme cranioencefàlic. Fa dos dies va anar a urgències a l'Hospital de Granollers, on va ser intervingut. Ahir al matí el van derivar a la Vall d'Hebron, on se li van detectar nous símptomes compatibles amb els protocols d'Ebola, com desorientació, i va ser traslladat a quarts de dotze de la nit a l'Hospital Clínic, on es va iniciar el protocol d'aïllament. Des d'aleshores ha estat en una habitació per a malalties infeccioses, en aplicació del protocol d'aïllament.

Antoni Trilla ha confirmat que els símptomes d'aquest nou possible cas d'Ebola eren "més consistents" que el primer cas, en què les anàlisis també van descartar la presència del virus.

Anar al contingut