Gaza

Tant Israel com Hamas coincideixen a proclamar una victòria política i militar a Gaza

En una jornada de tranquil·litat, després de l'acord d'alto el foc, Netanyahu i Haniyeh han pronunciat discursos fent un balanç triomfalista dels 50 dies de conflicte

RedaccióActualitzat

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, i el líder polític del moviment islamista Hamas, Ismail Haniyeh, han coincidit a apuntar-se una suposada victòria política i militar a Gaza, després del conflicte. En una jornada de tranquil·litat, després de l'acord d'alto el foc permanent d'aquest dimarts, els dos mandataris han pronunciat discursos fent un balanç triomfalista dels 50 dies d'operacions militars.

El cap de l'executiu israelià, que ha vist com perdia popularitat arran de l'"operació Marge Protector", ha explicat que la campanya ha estat "un èxit polític i militar" perquè "ha significat un cop dur per a Hamas". En una compareixença davant dels mitjans de comunicació, Netanyahu ha dit que és massa aviat per saber si Israel ha aconseguit el seu objectiu d'un llarg període de seguretat, però creu que "el cop que Hamas ha sofert i la nostra capacitat per prevenir el seu ressorgiment en el futur ha incrementat les possibilitats d'aconseguir aquesta meta".

Pel president del país, la finalitat de l'operació era "infligir el màxim dany possible a Hamas i la resta de grups terroristes i portar la calma a la població d'Israel".

Per la seva banda, amb una retòrica similar i davant de milers de seguidors a la Franja, Haniyeh ha qualificat el conflicte de "victòria de la resistència islàmica" i ha assegurat que, ara, les milícies palestines es preparen "per a l'alliberament de Jerusalem". De fet, el líder polític de Hamas ha proclamat que "aquesta batalla va començar amb el llançament de coets contra Haifa i ha acabat amb el llançament de coets contra Haifa", en referència als projectils que llancen les milícies palestines contra el territori israelià.

Haniyeh, que no ha aparegut en públic durant el mes i mig de conflicte, ha definit els habitants de Gaza d'"herois" i ha assegurat que "la resistència armada palestina s'ha guanyat l'admiració del món".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut