Barcelona

Trias promet mà dura contra els pisos turístics il·legals i anuncia que se n'han tancat 24 a la Barceloneta

L'alcalde de Barcelona promet "mà dura" contra els pisos turístics il·legals i assegura que se n'han tancat 24 en les més de 150 inspeccions que s'han fet

RedaccióActualitzat

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha promès "mà dura" contra els pisos turístics il·legals al barri de la Barceloneta. "Cal actuar amb contundència i així ho farem", ha dit en una entrevista a RAC1 tot i que ha admès: "És molt difícil enxampar algú fent trampes, però si ho fem, li caurà el pèl".

Trias ha assegurat que dels 154 pisos turístics que s'han inspeccionat fins ara, se n'han tancat 24 perquè no eren legals. Aquests tancaments se sumen a 33 més que ja estan en curs.

L'alcalde ha assegurat també que tancarà tots els apartaments turístics il·legals. Respecte als legals, com que no els pot clausurar com reclamen els veïns, ha dit, s'utilitzaran totes les eines al seu abast per tancar aquells pisos legals però on es cometin "accions cíviques constants". Després d'insistir que "hi ha molts apartaments turístics que fan la feina ben feta", ha reconegut que n'hi ha un altre tipus que "lloga gent que es creu que a Barcelona" val tot.

Les paraules de Trias arriben hores després de la reunió que l'alcalde va mantenir amb una representació de veïns del barri, arran dels episodis d'incivisme. Els veïns van exigir a Trias la prohibició dels pisos turístics a la zona, ja siguin legals o il·legals. També demanen que s'instal·li una comissaria al barri i que les inspeccions siguin més exhaustives.

Les reunions, segons ha confirmat Trias, continuaran: un cop a la setmana amb la regidora del districte, Mercè Homs, i cada mes amb l'alcalde Trias.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut