Logotip de Facebook
Logotip de Facebook
Lleida

L'Audiència Nacional condemna un veí del Segrià a un any de presó per amenaçar la família reial i la Guàrdia Civil a Facebook

L'Audiència Nacional condemna a un any de presó un veí del Segrià per haver publicat a les xarxes socials un suposat comunicat d'ETA amenaçant la família reial i per haver desitjat la mort de la Guàrdia Civil

RedaccióActualitzat
L'Audiència Nacional ha condemnat a un any de presó un veí de Torres de Segre per haver publicat a Facebook un suposat comunicat d'ETA amenaçant la família reial i també per haver desitjat la mort de la Guàrdia Civil. I és que se'l considera culpable d'enaltiment del terrorisme.

L'home, de 50 anys, va escriure el primer missatge a la xarxa social el 3 de gener del 2012 i entre d'altres coses va dir: "mort a la Guàrdia Civil... tant de bo us posessin més bombes.... viva ETA i el terrorisme". En un altre missatge anunciava: "Comunicat ETA. Col·locat explosiu de 100 quilos a La Zarzuela que explotarà avui 4 de gener de 2012. Viva ETA", acompanyat d'un muntatge amb imatges de la família reial i explosions.

Per tot plegat, l'Audiència Nacional considera provat que els missatges comporten un enaltiment de la violència i de l'organització terrorista ETA i condemna el veí de Torres de Segre a 1 any de presó i 7 anys d'inhabilitació absoluta.

Durant el judici, que va tenir lloc el passat 30 de juliol, l'acusat va reconèixer els fets i va acceptar el delicte.

Anar al contingut