Kíev

Ucraïna captura deu paracaigudistes russos a Dzerkalne, a 20 quilòmetres de la frontera

Kiev ha denunciat que una columna de blindats russos ha entrat a Ucraïna en direcció a Mariúpol, ciutat que les forces prorusses volen conquerir

RedaccióActualitzat

Ucraïna lluita per la integritat territorial del país i manté l'ofensiva contra els rebels prorussos de l'est. El govern ucraïnès està convençut que reben ajuda de Rússia i ha denunciat que una columna de blindats russos ha entrat a Ucraïna en direcció a Mariúpol, ciutat que les forces prorusses volen conquerir. Moscou ho nega, però la detenció de deu paracaigudistes russos en territori ucraïnès ho podria posar en entredit.

La captura dels deu paracaigudistes va tenir lloc a la localitat de Dzerkalne, situada a uns 50 quilòmetres al sud-est de Donetsk. Mitjançant un comunicat, el govern ucraïnès ha explicat que "els soldats russos han estat detinguts amb documents personals i armes".

Els russos, per la seva banda, es justifiquen per boca del Ministeri de Defensa, des d'on diuen que les seves tropes són patrulles frontereres que "sens dubte" van travessar la frontera "per accident, en un tram sense demarcació". Dzerkalne és a 20 quilòmetres de la frontera.

Tot plegat el mateix dia que el president ucraïnès, Petró Poroixenko, ha dissolt el Parlament i ha convocat eleccions pel 26 d'octubre. La situació podria fer un gir aquest dimarts perquè Putin i Poroixenko estan reunits a Minsk per mirar d'acostar posicions i desencallar el conflicte.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut