Girona

Detinguts 12 membres de la banda de lladres de coure més important a Catalunya

Dotze detinguts com a presumptes autors d'una trentena de robatoris en uns quinze municipis de Girona

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut 12 membres d'una banda que es dedicava presumptament a robar cable telefònic de coure. Amb aquesta operació han desarticulat l'organització criminal més important d'aquest tipus de delictes que operava a Catalunya.

Els detinguts vivien a Badalona però operaven a les comarques gironines. Els presumptes criminals haurien deixat sense línia telefònica 34 vegades uns 15 municipis de la demarcació de Girona.

Segons el responsable de l'operatiu dels Mossos, era un grup molt coordinat que actuava de nit en zones boscoses. Segons ell, feien falta tres tasques diferents: per una banda, vigilar; per una altra, tallar, i per últim, "pelar i cremar". Eren un grup nombrós i cometien els delictes "amb perícia", segons el responsable.

A tall d'anècdota, l'agent dels Mossos ha explicat que a l'operatiu de vigilància hi va ajudar el fet que als llocs on es produïen robatoris hi trobaven escales construïdes amb branques del bosc unides amb filferro. Aquest mètode "rudimentari però efectiu" va permetre als Mossos establir una connexió entre els delictes.

La major part del material que obtenien el venien a una deixalleria als afores de Barcelona. Ara la policia investiga si aquest grup pot haver estat actuant a altres zones de Catalunya.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut