Madrid

El jutge Ruz afirma que hi ha indicis per jutjar Bárcenas i 44 imputats més

El jutge descriu un entramat de societats que utilitzava una comptabilitat falsa per amagar concessions irregulars

RedaccióActualitzat

El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz conclou la primera part de la investigació del "cas Gürtel" i considera que hi ha indicis per jutjar 45 persones. Entre els acusats hi ha l'extresorer del PP Luis Bárcenas i polítics que havien estat vinculats als populars. El magistrat explica que els imputats s'enfronten a fins a onze delictes com ara prevaricació, suborn, tràfic d'influències o malversació de fons públics.

La investigació afecta 45 del centenar d'imputats en aquest cas perquè siguin jutjats per fets de la "primera època" de la trama, des del 1999 al 2005. Són operacions que s'havien fet a Madrid i Castella i Lleó. A més de Bárcenas també hi ha Francisco Correa, el suposat cervell de la trama. També hi ha una vintena de polítics vinculats al Partit Popular com els extresorers Ángel Sanchís i Álvaro Lapuerta, així com la dona de Bárcenas, Rosalía Iglesias.

Pablo Ruz afirma que l'entramat inclou pagament de comissions i regals, i un sistema de facturació fals per encobrir aquestes comissions a canvi de la concessió irregular de contractes públics i adjudicacions.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut