Barcelona

El president de Foment del Treball admet sentir "frustració" per la confessió de Pujol

El president de Foment del Treball insta Rajoy i Mas a dialogar i arribar a pactes, a la reunió de demà a La Moncloa

RedaccióActualitzat

El president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, admet que sent "frustració" després que l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol anunciés divendres que havia tingut una herència sense regularitzar a l'estranger. A "L'entrevista de l'estiu" del canal 3/24, Gay de Montellà ha reconegut que, des del punt de vista dels empresaris catalans, "tenim una certa frustració que els nostres líders polítics, una persona com Pujol", hagi actuat d'aquesta manera.

El president de Foment ha reclamat que les actuacions dels dirigents polítics es guiïn per criteris com "l'ètica, la transparència i el control" i s'ha mostrat favorable a la limitació de mandats, tant en l'àmbit polític com en l'econòmic, per prevenir conductes no adequades. "Necessitem un país estable. Una Catalunya ordenada i que no aparegui als diaris", ha assegurat, en relació amb l'atenció que estan mereixent les notícies sobre el patrimoni de la família de Jordi Pujol.

"Aprofundir en el diàleg"

Gay de Montellà ha valorat també la reunió de demà, dimecres, entre Artur Mas i Mariano Rajoy. Segons ell, la trobada hauria de servir perquè s'aprofundeixi en "el diàleg" i s'arribi a "pactes" que beneficiïn Catalunya. El president de Foment espera que a l'entrevista s'abordin qüestions d'interès per al país i no només la reivindicació sobiranista. "Cal confiar que es fixi una agenda i un calendari, i que surtin temes com les infraestructures, la fiscalitat i l'educació, que són assumptes importantíssims per a Catalunya", ha subratllat.

El màxim responsable dels empresaris catalans ha reiterat que la patronal està d'acord amb el dret a decidir, això sí, dins del marc legal vigent. Per al president de Foment, la recuperació econòmica és un fet, i ha animat els empresaris a revisar a l'alça els salaris.

Gay de Montellà també està d'acord que les indemnitzacions per acomiadament cotitzin a partir dels 180.000 euros, tal com va anunciar ahir el ministre d'Hisenda. El president de la patronal catalana creu que, a partir d'aquesta quantitat, ja es pot considerar una relació més mercantil que laboral.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut