València

El jutge processa un diputat del PP i tres exconsellers de Francisco Camps pel "cas Gürtel"

La llista s'amplia a 23 persones més. El magistrat aixeca la imputació a l'alcalde de Castelló, a Niurka Montalvo i a quatre persones més.

Actualitzat

El jutge instructor del "cas Gürtel" al Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJCV) ha processat el diputat del PP David Serra, tres exconsellers de l'etapa de l'expresident de la Generalitat Francisco Camps -Alicia de Miguel, Luis Rosado i Manuel Cervera- i 23 persones més per adjudicacions des de diferents departaments de la Generalitat a empreses del grup Correa, majoritàriament a Orange Market.

El magistrat José Ceres ha publicat la decisió en un acte contra el qual es pot presentar recurs i que tanca la instrucció de la peça del "cas Gürtel" relativa a contractacions entre el Consell, l'empresa dirigida per Álvaro Pérez "el Bigotes" i altres societats del grup Correa.

En total, el jutge ha decidit processar 27 persones, a les quals atribueix presumptes delictes de prevaricació, tràfic d'influències, falsedat, malversació i frau. Entre els processats hi ha David Serra, diputat del PP, per fer diverses contractacions per a l'open de tennis quan era secretari autonòmic d'esports; Alicia de Miguel, per contractacions durant la seva etapa a Benestar Social, i Luis Rosado i Manuel Cervera, per contractes relacionats amb l'Hospital Clínic durant les seves diferents etapes a Salut.

El jutge deixa fora de la peça l'actual alcalde de Castelló, Alfonso Bataller, ja que considera que va heretar els contractes que va signar de l'equip anterior. També exculpa l'exsecretària autonòmica Niurka Montalvo, Clara Abellán, de la Conselleria de Benestar Social i els exresponsables de la Conselleria de Salut José Eduardo Clérigues, María Luisa Carrera i María Pilar Adela Ripoll.

Segons el jutge, s'utilitzaven tècniques que dificultaven el control i la fiscalització de la facturació en les adjudicacions al grup Correa, i hi havia col·laboració d'empleats públics per canviar els conceptes de les factures. Pel que fa a la malversació, el magistrat afirma que, després de l'anàlisi dels corresponents fulls de costos intervinguts en els registres judicials, es desprèn que el cost real dels diferents actes investigats i el valor final facturat de vegades podia portar a un diferencial per al grup Correa del 100% o més.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut