Santiago de Compostel·la

Les víctimes de l'accident del tren Alvia es concentren a Santiago per exigir responsabilitats

Galícia commemora el primer aniversari del descarrilament, en què hi va haver 79 morts i prop de 150 ferits

RedaccióActualitzat

Aquest dijous fa un any de l'accident del tren Alvia de Santiago de Compostel·la. Hi van morir setanta-nou dels passatgers i en van quedar ferits prop de cent cinquanta. Només quatre de cada deu ferits han cobrat o estan a punt de cobrar les indemnitzacions que preveu l'assegurança obligatòria d'accidents. Les víctimes acusen el govern espanyol de culpar únicament el maquinista de l'accident i de deixar de banda la responsabilitat de Renfe i Adif. La portaveu de la plataforma, Teresa Gómez Limón, afirma que denunciaran Espanya per incompliment de les normes europees de seguretat ferroviària.

Unes desenes de víctimes i familiars s'han concentrat aquest migdia a la plaça do Obradoiro, a Santiago de Compostel·la per exigir que se sàpiga la veritat i que es depurin responsabilitats. Els concentrats portaven el lema "veritat, justícia i no més mentides" inscrit en unes samarretes de color groc, i al darrere d'una pancarta en què es reclamava transparència. Teresa Gomez Limón ha criticat la falta de col·laboració per part del Ministeri de Foment i de les seves empreses públiques Adif i Renfe.

El tren Alvia va descarrilar el 24 de juliol de l'any passat per "l'excés de velocitat i la falta d'atenció del conductor", segons l'informe de la Comissió d'Investigació d'Accidents Ferroviaris. Va ser el pitjor accident de tren de la història recent d'Espanya.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut