"Cementiri animal" que Igualtat Animal ha escenificat a la plaça de la Catedral de Barcelona. (Foto: ACN)
"Cementiri animal" que Igualtat Animal ha escenificat a la plaça de la Catedral de Barcelona. (Foto: ACN)
Barcelona

115 milions d'animals moren cada any en laboratoris per la investigació científica i cosmètica

Igualtat Animal escenifica un cementiri animal a la plaça de la Catedral per reivindicar una "ciència ètica"

RedaccióActualitzat

Es calcula que més de 115 milions d'animals moren cada any en l'àmbit de l'experimentació, 12 milions dels quals, a la Unió Europea i aproximadament 1,5 milions, a Espanya. L'organització Igualtat Animal, coincidint amb el Dia Internacional de l'Animal de Laboratori, s'ha manifestat en contra d'aquesta dada amb l'escenificació d'un cementiri simbòlic a la plaça de la Catedral de Barcelona. Hi han col·locat una setantena de creus amb fotos reals d'animals utilitzats en experimentació per denunciar el seu patiment.

Coral Ricote, portaveu d'Igualtat Animal, ha dit que aquests animals es troben en laboratoris i universitats de tot Catalunya i "són sotmesos a experiments que poden anar des de cremar-los vius, fins al contagi de virus o deixar-los tetraplègics".

Els concentrats han demanat també vies alternatives per a l'experimentació, així com la reivindicació d'una ciència ètica: "Creiem que la ciència pot i ha d'avançar en mètodes que no suposin el maltractament d'aquests animals. Proposem que s'inverteixin recursos a promoure mètodes científics alternatius i s'impulsi la creació de nous sistemes que no impliquin la mort i el patiment de cap animal".

Anar al contingut