La líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, felicita la diputada Dolors López per la seva intervenció. (Foto: ACN)
La líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, felicita la diputada Dolors López per la seva intervenció. (Foto: ACN)
Barcelona

El govern nega que s'hagi encarregat als presos imprimir les paperetes de la consulta

El PPC compara el govern amb "els faraons o els règims dictatorials" per utilitzar "reclusos com a mà d'obra"

RedaccióActualitzat

El conseller de Justícia, Germà Gordó, ha negat aquest dijous, durant la sessió de control al Parlament, que el govern hagi encarregat als presos imprimir les paperetes del 9-N. El conseller ha respost a la diputada del Partit Popular de Catalunya Dolors López Aguilar, que havia acusat el govern de tenir una actitud comparable amb la dels "faraons i els règims dictatorials", que "utilitzaven penats com a mà d'obra barata".

La diputada popular s'ha referit d'aquesta manera a la informació publicada per diversos mitjans de comunicació segons la qual s'hauria encarregat als reclusos de la presó de Lleida, a través del Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), imprimir les paperetes de la consulta. Segons Dolors López, si es confirma aquesta circumstància, la Generalitat podria estar incorrent en "un delicte de malversació de fons públics, perquè s'estan destinant recursos per a la preparació d'una consulta il·legal".

El conseller de Justícia, Germà Gordó, ha assegurat que no té coneixement que s'hagi fet aquest encàrrec al CIRE i ha afegit que aquests centres estan oberts a qualsevol petició, ja sigui de les administracions o d'un partit. "Si la seva formació està interessada a fer una comanda, l'encarreguen i segur que li sortirà a bon preu", li ha etzibat el conseller Gordó a la diputada.

Visiblement molest per la intervenció de Dolors López, el titular de Justícia ha dit a la diputada: "Les ha dit molt grosses. Ha estat absolutament inoportuna a l'hora de tractar aquest tema." I ha afegit: "De mausoleu només n'hi ha un i és el que vostès fan amb la Constitució."

Anar al contingut