El jutge Elpidio José Silva, durant la roda de premsa. (Foto: EFE)
El jutge Elpidio José Silva, durant la roda de premsa. (Foto: EFE)
Madrid

Silva aconsegueix que s'ajorni el judici fins que es resolgui la seva recusació del tribunal

Després de quatre dies d'intents, el jutge acusat d'empresonar irregularment Miguel Blesa ha aconseguit aturar temporalment el seu jucidi

RedaccióActualitzat

El judici contra el jutge José Elpidio Silva per prevaricació s'ha suspès fins a la setmana que ve. El Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha pres aquesta decisió fins que es resolgui la recusació que ha presentat el jutge contra dos dels magistrats que el jutgen, als quals a més ha denunciat.

Després de 4 dies d'intents, el jutge acusat per empresonar irregularment Miguel Blesa ha aconseguit aturar temporalment el seu judici per la recusació del tribunal.

Silva ha demanat apartar Arturo Beltrán i la seva companya María Tardón per la seva "falta d'imparcialitat", després que no van acceptar la renúncia del seu advocat, Cándido Conde-Pumpido Varela. A més, demana la recusació de la magistrada perquè va continuar en el tribunal tot i que va formar part de l'Assemblea General de Caja Madrid sota la presidència de Miguel Blesa.

A més, Silva pretén que Beltrán s'aparti del judici perquè va formar part del tribunal inicial que l'havia de jutjar, que va canviar la seva composició després que dos dels magistrats acceptessin la recusació que aleshores va plantejar l'acusat. 

 

 

Anar al contingut