Kíev

Almenys cinc morts prorussos en un enfrontament armat a Sloviansk

Putin considera aquesta acció de Kíev un crim seriós contra el seu poble i amenaça amb conseqüències

RedaccióActualitzat

S'intensifiquen els incidents armats a Ucraïna. Kíev ha confirmat que les tropes del govern han matat "fins a cinc" separatistes prorussos a la ciutat de Sloviansk, a l'est del país, on els militars també han destruït tres posicions de control aixecades de manera il·legal, segons el Ministeri de l'Interior ucraïnès. Els blindats ucraïnesos han encerclat la ciutat, bastió dels milicians, i avancen cap al centre, on els separatistes ocupen diversos edificis oficials.

El Kremlin ja ha condemnat aquesta operació dels soldats ucraïnesos a Sloviansk. El president de Rússia, Vladímir Putin, diu que és un crim seriós contra el seu poble i amenaça amb conseqüències. I l'ambaixador rus davant l'Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE), Andrei Kelin, afirma que aquesta acció és una violació dels acords de Ginebra: "És una violació flagrant. La primera clàusula dels acords assenyala que totes les parts han d'abstenir-se de qualsevol forma de violència, intimidació i provocacions".

Abans d'aquest enfrontament a Sloviansk, els soldats ucraïnesos han repel·lit l'intent d'assalt a la seva base d'Artemivsk, a la mateixa zona. Hi ha hagut un ferit, segons el ministre de l'Interior, Arsén Avàkov, que assegura que eren un centenar d'assaltants encapçalats per soldats russos. Avàkov també ha informat que els milicians prorussos han abandonat l'Ajuntament de Mariúpol, ciutat industrial de la costa del mar Negre, en compliment dels acords de Ginebra.

La situació a Ucraïna també tensa la diplomàcia. En un nou intercanvi de retrets entre Moscou i Washington, el cap de la diplomàcia russa, Serguei Lavrov, ha acusat els Estats Units i la Unió Europea d'haver volgut provocar una nova revolta a Ucraïna, i una operació de canvi de règim contrària a la Constitució. Lavrov ha afegit que els occidentals fan servir Ucraïna com un peó en el joc geopolític contra Rússia.

Des de Tòquio, on hi fa una vista oficial, el president nord-americà, Barak Obama, ha advertit Moscou que hi ha més sancions preparades contra Rússia si no compleix amb els compromisos dels acords de Ginebra.

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut