Sant Joan Despí

El "TN comarques" compleix 25 anys acostant la informació del territori

Neix el 24 d'abril de 1989 amb quatre edicions simultànies i desconnectades

RedaccióActualitzat

El "Telenotícies comarques" de TV3 compleix 25 anys. El 24 d'abril de 1989 Televisió de Catalunya estrenava un telenotícies que era una clara aposta pel territori i que pretenia arribar a tot arreu de Catalunya.

Mariona Comellas era la conductora de l'edició de Barcelona; Ramon Rovira, de la de Girona; Xavier Bas, de la de Tarragona, i Josep Cabasés, de la de Lleida. TV3 i el 324.cat els han tornat a reunir tots quatre perquè ens expliquin com van viure aquella estrena. Els seus records contrasten amb el dia a dia que ara viuen les delegacions. Tots aquests testimonis els podreu veure al nostre especial.

Però si el que voleu és recordar quines són les notícies més importants que al llarg d'aquest temps ha donat el "Telenotícies comarques" no us perdeu el recull que ens han fet les delegacions.

Per celebrar-ho, el "Telenotícies comarques especial" d'aquest dijous 24 d'abril s'ha emès íntegrament en directe des del poble amb menys població de Catalunya, Sant Jaume de Frontanyà, al Berguedà. Des d'allà s'ha donat pas a les delegacions, que, amb la vista posada en el futur, han explicat quins són els reptes dels pròxims anys al seu territori.

25 anys acostant la informació del territori

El "TN comarques" va néixer el 24 d'abril de 1989 amb quatre edicions simultànies i desconnectades corresponents a les quatre demarcacions catalanes.

Per fer-ho possible, Televisió de Catalunya havia complementat els estudis centrals de Sant Joan Despí amb tres delegacions amb els seus corresponents platós i enllaços a Tarragona, Lleida i Girona, un creixement al qual se sumaria tres anys més tard, el 1991, una quarta delegació a la Vall d'Aran per emetre cada divendres una edició desconnectada en aranès, que s'ha ofert ininterrompudament des d'aleshores a càrrec de Jovita Ané.

En aquest temps, però, el format del "TN comarques" s'ha anat modificant i, en l'actualitat, una part de l'informatiu és comuna per a tot Catalunya i la resta s'emet en desconnexió per a cada una de les demarcacions, amb l'objectiu que tots els espectadors catalans coneguin cada dia tota la informació relativa a la seva demarcació i almenys una part de la informació procedent de la resta de comarques de Catalunya.

Actualment, Carolina Gili edita i presenta l'edició de Lleida; Isabel Pascual, la de Girona; Agustí Forné, la de Tarragona; Irma Pina, la de Barcelona, i Jovita Ané, els divendres, la de la Vall d'Aran. La conducció de la part comuna correspon a Mariona Bassa.

El "TN comarques" sempre ha estat líder en la seva franja horària. L'audiència mitjana des que va començar a emetre's és de 362.000 espectadors i del 23,8% de quota.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut