L'escriptor Gabriel García Márquez en una imatge d'arxiu.
L'escriptor Gabriel García Márquez en una imatge d'arxiu.
Mèxic

La família de Gabriel García Márquez reconeix que la salut de l'escriptor és "molt fràgil"

El premi Nobel de Literatura, de 87 anys, va estar ingressat fa pocs dies per un procés infecciós

RedaccióActualitzat

La família de Gabriel García Márquez ha reconegut que la salut de l'escriptor és estable però "molt fràgil" i que hi ha "riscos de complicacions". La dona i els fills del premi Nobel de Literatura, de 87 anys, ho indiquen en un comunicat que han fet públic pocs dies després que l'autor de "Cien años de soledad" i "Crónica de una muerte anunciada" tornés a casa després d'estar hospitalitzat a causa d'un procés d'infecció pulmonar i de les vies urinàries.

L'escriptor "seguirà convalescent" a casa seva, a Ciutat de Mèxic. El metge que l'atén l'ha visitat al seu domicili i ha marxat sense fer declaracions. El diari "El Universal" publica aquest dimarts que García Márquez pateix un procés cancerós que li afecta el pulmó, els ganglis i el fetge. L'escriptor va patir un càncer limfàtic, que va superar el 1999.

La família agraeix les nombroses "mostres d'estimació d'amics i dels mitjans de comunicació" i demana que es respecti la seva intimitat. En els últims anys, Gabriel García Márquez ha limitat al màxim les seves aparicions públiques. Se'l va poder veure, com és costum, el dia del seu aniversari, el 6 de març, quan va sortir a la porta de casa seva a saludar els periodistes que hi feien guàrdia.

Anar al contingut